internet

Internet Sansürüne Karşı Online İmza Kampanyası

Türkiye’deki sevgili dostlar,

Yönetim interneti sansürlemeye kalkışıyor. BTK Türkiye’deki her bir internet kullanıcısının online olduğunda kapsamlı bir içerik filtrelemeye tabi olmasını sağlayacak bir düzenlemeyi hayata geçirmeye uğraşıyor. Türkiye tarihinin en büyük dilekçesini oluşturalım ve BTK’yi internet sansüründen vazgeçmeye zorlayalım!

Yönetim interneti sansürlemeye kalkışıyor. Yeni düzenleme her bir internet kullanıcısını online olduğunda kapsamlı bir içerik filtrelemeye tabi olmaya zorlayacak.

BTK her birimizi yüzlerce kelime ve websitesine erişimimizi engelleyecek olan dört filtre programından birini seçmeye zorlayacak olan kararı uygulamaya koymak için uğraşıyor. Bu dört filtreden birini seçmeyen hiçbir bilgisayar internete giremeyecek. Üstüne üstlük her filtrede hangi websitelerinin engellendiği de açıklanmayacak.

Bu yeni sistem ifade özgürlüğümüzün ve bilgiye erişim hakkımızın ihlalidir, ve Türkiye yasalarına göre hiçbir hukuki dayanağı yoktur. BTK daha şimdiden ülke çapında verilen müthiş tepki yüzünden müthiş bir baskı altında. İtirazlarımızı birleştirebiliriz — internet sansürüne karşı ve bilgiye erişme hakkımız için Türkiye tarihinin en kapsamlı imza kampanyasını gerçekleştirelim. Hemen dilekçeyi imzalayın ve çağrıyı herkese gönderin.

http://www.avaaz.org/tr/no_internet_censorship/?vl

BTK’nin internet sansürü Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ve Türkiye Anayasası’na aykırıdır. Buna rağmen hala uygulamaya koymaya çalışıyorlar.

BTK ailelere önemli bir hizmet sunduğunu ve “standart” filtreyi seçmemiz halinde internete erişimimizde herhangi bir değişiklik olmayacağını iddia ediyor. Ama bunun sansür uygulamasına destek alabilmek için söylenen bir yalan olduğu aşikar. İsteyen herkesin indirebileceği filtre uygulamaları zaten halihazırda mevcut — bu karar filtre sistemini zorunlu hale getiriyor. BTK hangi filtre sisteminde hangi internet sitelerine erişimin engelleneceğine dair tüm kontrolü elinde tutacak ve bizim haberimiz olmadan listeye yeni siteler ekleyip çıkarabilecek. Somut neden olmaksızın binlerce yeni websitesini yasaklama yetkisine sahip olacak.

BTK’nın internette bilgiye özgürce erişim hakkımızı elimizden almasını engelleyebiliriz. Dilekçeyi imzalamak için aşağıdaki linke tıklayın; Pazar günü ülke çapında yapılacak internet sansürünü protesto gösterilerinin ardından yetkililere imzaları ileteceğiz.

http://www.avaaz.org/tr/no_internet_censorship/?vl

Dünyanın dört bir yanında yaşanmakta olan demokrasi dalgası internet üzerinden örgütlendi ve yaygınlaştı — ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan diğer tüm önemli meselelerle mücadele edebilmemiz için olan bitenden haberdar olmamızın, kendimizi özgürce ifade edebilmemizin ve birbirimizle haberleşmenin ne kadar önemli olduğunu kanıtladı. BTK’nın kararına karşı mücadele eder ve kazanırsak, bizim için önemli olan diğer tüm konular adına bir zafer kazanmış olacağız. Bu fırsatı değerlendirelim!

Umut ve kararlılıklar,

Özlem, Emma, Mia, Rewan ve tüm Avaaz ekibi

KAYNAKLAR:

“İnternet Filtresi” Temel Hak ve Özgürlüklere Aykırı (Bianet.org)
http://www.bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/129342-internet-filtresi-temel-hak-ve-ozgurluklere-aykiri

Türkiye internette ‘gülünç’ ülke (Yeni Medya Düzeni)
http://www.yenimedyaduzeni.com/turkiye-internette-gulunc-ulke/

Türkiye çok ağır eleştiri (Milliyet)
http://www.milliyet.com.tr/turkiye-cok-agir-elestiri/ekonomi/sondakika/20.01.2010/1188508/default.htm

İnternet “Ankara’nın Sesi” Olmasın (Bianet.org)
http://www.bianet.org/bianet/bilim/129247-ips-bianet-danistaya-basvurdu-internet-ankaranin-sesi-olmasin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: