Windows

Windows XP çoklu uzak masa üstü

1. Bilgisayarınızı güvenli modda çalıştırın. (açılışta F8 e basarak yapabilirsiniz.)

2. Masaüstünde bilgisayarım ikonuna sağ tıklayın özellikleri seçin.

3. Uzak tabına geçin ve Kullanıcıların bu bilgisayara uzaktan bağlanmasına izin ver bölümündeki check işaretini kaldırın.

4. Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler açın ve Terminal Hizmetleri’ ne çift tıklayın, gelen ekranda başlangıç türü bölümünü devre dışı olarak ayarlayın.

5. C:\\windows\\system32\\dllcache açın ve termsrv.dll dosyasının adını termsrv.original olarak değiştirin. buradan (http://www.orbitfiles.com/download/id20947665) indireceğiniz termsrv.dll dosyasını az önce açtığımız klasöre kopyalayın. Aynı şekilde C:\\windows\\system32 icindeki termsrv.dll dosyasının adını termsrv.original olarak değiştirin ve indirdiğiniz termsrv.dll dosyasını buraya da kopyalayın.

6. Başlat > Çalıştır regedit yazıp entere basın. HKEY_LOCAL_MACHINE\\SYSTEM\\CurrentControlSet\\Control\\Terminal Server\\Licensing Core bölümüne gelin. Gelen ekranda sağ tarafta mouse sağ tık yapın Yeni > DWORD Değeri seçip ismini EnableConcurrentSessions verip değerini 1 yapın.

7. Başlat > Çalıştır gpedit.msc yazıp enterleyin. Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Sablonları > Windows Bileşenleri > Terminal Hizmetleri > Bağlantı Sayısını Sınırla bölümünde kaç kullanıcının aynı anda oturum açmasını istiyorsanız seçin. Bilgisayarı yeniden başlatın.

8. 3. Adımdaki Kullanıcıların bu bilgisayara uzaktan bağlanmasına izin ver bölümünü checkleyin.

9. 4. Adımdaki Terminal Hizmetleri nde başlangıç türü bölümünü Elle olarak ayarlayın.

One Comment

  1. Merhaba
    Üst tarafta bahsettiğiniz şekilde işlemi yapıyorum ancak aynı makinaya birden fazla kullanıcı bağlanamıyor bir bağlantı olduğunda ana makina direk acılış ekranına düşüyor. birden fazla makinayı tek bilgısayara bağlamamız mümkün olmuyormu. yada benmi cözemedim konuyla ilgili yardımcı olabilirmisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: